Поклон пред Кирил Маричков

Поклон пред Кирил Маричков

Кирил Маричков си отиде на сцената, както винаги е мечтал. Фото: Марица

Емблематичният рок музикант Кирил Маричков почина при инцидент преди концерт във врачанското село Селановци. Той е бил там заедно с група „Фондацията“, но по време на репетицията е паднал от сцената и е ударил фатално главата си. Починал е в линейката, на път за болницата.

Кирил Маричков беше на 79 г., а само след 20 дни той е трябвало да отбележи своя 80-ти юбилей с концерт. Остава в сърцата на меломаните най-вече като култовия фронтмен на група „Щурците“. Сред най-големите му хитове са „Клетва“, „Рок в минало време“, „Вълшебен цвят“, „Вкусът на времето“, „Конникът“.

Президентът Румен Радев изказа своите съболезнования по повод кончината на музиканта и написа в профила си във Фейсбук : „Кирил Маричков и „Щурците“ допринесоха за модерното звучене на българската музика, която донесе и духа на промяна в цялото ни общество. А като човек вдъхваше надежда, че музиката ни прави по-добри!“

„Поклон пред паметта на големия български музикант, певец и композитор Кирил Маричков! Почивай в мир, приятелю! Твоето творчество остава!“, написа примата Лили Иванова.

Ники Кънчев също използва социалната мрежа, за да сподели скръбта си от загубата на своя приятел: „Отказвам и пак отказвам. Не мога да приема тази новина! Не я искам! Шокиран и вцепенен стоя и плача сам. Човекът, чиято музика ми е помагала в тежки времена и ме е веселила в светли часове си тръгнал от тази Земя.“

Журналистът Светослав Иванов сподели тъгата си от нелепата смърт на Кирил Маричков и информира, че в неделя, в предаването „120 минути“, ще бъде излъчено интервюто, което са подготвили с екипа по повод 80-ия юбилей на музиканта.

Още от Smart Culture