„Умен“ маникюр за технологични ентусиасти

„Умен“ маникюр за технологични ентусиасти

LED акценти създават впечатляващи ефекти върху ноктите, а микрочип ги превръща във визитна картичка

Фото: Hypebae

Представете си колко удобно би било данните ви за контакт да ви бъдат винаги под ръка. Буквално! Иновативната концепция се ражда в салон за красота в Дубай, който предлага на клиентите си революционен „умен“ маникюр. Екипът на салона разработва микрочип с инсталирана персонална информация като име, мобилен номер, акаунти в социалните мрежи, интернет сайт и др. Чипът е достатъчно малък, за да се събере върху нокътната плочка, защитен е от специално покритие, а върху него се нанася желания лак. Поставен върху ноктите, този миниатюрен елемент не се вижда изобщо, но веднага се превръща в дигитална визитна картичка, като е достатъчно само едно доближаване до телефон, за да може цялата предварително въведена информация да се появи на дисплея му.

Т.нар. „умни нокти“ всъщност са новаторски синтез между технологиите и красотата, а революционната концепция се радва на изключителен интерес. Според създателите, по този начин се допринася и за опазване на околната среда, тъй като чипът дава възможност за намаляване на използването на хартиени визитни картички.

Фото: Teen Vogue

Всъщност технологиите са се настанили трайно в този сегмент на бюти индустрията. Още едно интересно и иновативно решение е т.нар. LED маникюр със светещи акценти, който едва ли е най-практичния избор, но определено има впечатляващ ефект.  

Източници:

CNN

Intelligent Living

Teen Vogue

Още от Smart Beauty