„Супербоул“ с рекорд и изненадващ победител

„Супербоул“ с рекорд и изненадващ победител

Звездите, които правят шоу на полувремето, не получават хонорар.

Ъшър беше голямата звезда на тазгодишния "Супербоул". Фото: REUTERS/Brian Snyder

Ъшър е голямата звезда, която взриви публиката на полувремето на тазгодишното издание на „Супербоул“. Алиша Кийс, Лудакрис, Джърмейн Дюпри, Will.i.am , H.E.R и Lil Jon също бяха част от бляскавото супершоу, наблюдавано от 65 000 зрители на стадион Allegiant в Лас Вегас. Според информация на CNN билетите за събитието са ударили рекордни суми. Феновете са плащали средно по $9,800 за вход, което е със 70% повече от миналогодишното издание на финала. Най-евтините билети тази година са били на стойност $8,188, като тази цена е с повече от 50% по-висока от най-евтината стойност на билета за миналогодишния „Супербоул“.

Ъшър и Алиша Кийс в дуетно изпълнение на полувремето на „Супербоул“. Фото: Reuters

Победител в драматичния финал изненадващо станаха „Канзас Сити Чийфс“, които победиха „Сан Франциско 49“ с резултат 25:22. Двубоят беше решен в полза на отбора от Канзас с продължение, в което те обърнаха резултата.

Традиционно полувремето е запълнено с изпълнения на световни музикални звезди, както и с излъчването на реклами за милиони долари. Бионсе, Бен Афлек, Арнолд Шварценегер, Кристофър Уокън бяха само част от топ имената, които са участвали в рекламите спотове, излъчени между двете части на мача. Цената на 30-секунден рекламен клип тази година е била $7 млн.  

Бен Афлек и приятелят му Мат Деймън в реклама на Dunkin’, излъчена на полувремето на „Супербоул“. Фото: People

Най-очакваното събитие на Националната футболна лига на САЩ привлича куп световни знаменитости от А-листата, които също плащат значителни суми за ВИП ложите. Безспорната звезда на вечерта беше Тейлър Суифт, която пристигна след повече от 12-часов полет от концерта си в Токио, за да гледа мача на своя приятел Травис Келси  от „Канзас сити чийфс“. Певицата беше облечена с черни дънки, черно бюстие, характерното за нея червено червило и червено сако, преметнато през рамо, в чест на червените униформи на „Чийфс“.

Тейлър Суифт и Блейк Лайвли изпълняват националния химн. Фото: Reuters

Всъщност впечатление направиха най-вече аксесоарите, които имаха по-дълбоко значение – певицата носеше огърлица с числото „87“ около врата си, тъй като това е номера на екипа на Травис Келси. Според информация в медиите, той пък е платил $1 млн. за ложата, в която е била настанена Суифт заедно със своята майка, както и с актрисата Блейк Лайвли и съпругът й Райън Рейнолдс.

Тейлър Суифт прегръща своя приятел Травис Келси след победата на неговия отбор на финала на „Супербоул“. Фото: Reuters

Впечатление направи самият Келси, който пристигна в костюм на Майк Амири преди голямото събитие. Неговите съотборници бяха заложили на Луи Вюитон, Ралф Лорен и др. Мачът и шоуто привлякоха интереса и на Бионсе, Джей Зи, Леонардо Ди Каприо, Джеф Голдблум, Лана Дел Рей, Айс Спайс, Джъстин и Хейли Бийбър, Кание Уест и др.

Източници:

CNN

Independent

Още от Smart Culture