В навечерието на Цветница ще се състои Art Fest Diplomat

В навечерието на Цветница ще се състои Art Fest Diplomat

Специален акцент: фантастичната връзка между картините и модата

Картинa на художничката Веселка Кирилова. Фото: Личен архив на Любен Станев

В навечерието на Цветница, на Лазаровден – 27 април, ще се състои грандиозно събитие Art Fest Diplomat в гр. Луковит в хотел Diplomat Plaza.

Картинa на художничката Весела Кирилова. Фото: Личен архив на Любен Станев

Гостите на събитието ще могат да се насладят на арт експозиция под стъкления купол в зала „Атриум“ от произведения на художничката Весела Кирилова. Тя ще представи оригинална пластична живопис в духа на старите възрожденски майстори и иконописци, пресъздаваща историята на българския костюм от различните региони в България, редом с произведения на уникалната модна графика. „Времето показва, че интересът към такъв подход в изкуството е голям и непреходен. Наследството и традицията провокират интереса към всичко родно. В идеята за европейското обединение не трябва да има тенденция за обезличаване на идентичността и самобитността на всяка една отделна нация. Основна цел е да се обърнем към наследеното и въз основа на новите технологии да предадем ново светоусещане, което е част от специфичния ни български характер с идеята за обединени Балкани, като безценна перла в огърлицата на Европа“, коментира художничката Весела Кирилова.

Картинa на художничката Весела Кирилова. Фото: Личен архив на Любен Станев

Гости и посетители ще се потопят в арт атмосфера, наситена със  светлинни и звукови  ефекти, изискан коктейл с вкусни хапки и подбрани вина. Кулминацията на вечерта ще бъде атрактивното модно дефиле, което ще пресъздаде връзката между модната графика на Весела Кирилова и изящните тоалети от Fashion Gallery Esil Duran с дизайнер Есил Дюран, както и „ЕТНО“ костюми на дизайнерката на модна къща „Ариес Уникат“ – Светла Димитрова.

„За целия мениджърски състав това събитие е наистина специално, тъй като то ще бъде ярко отражение на понятието „арт“ – дума, която описва атмосферата и преживяването в хотел Diplomat Plaza. След като 3 поредни години БХРА ни отличават като „Най-добър арт и уелнес хотел“ на България, решихме, че е време да направим грандиозно събитие и да изкажем благодарност към всички наши гости, партньори и приятели, тъй като без тях нямаше да сме това, което сме сега. Ники Сотиров и Есил Дюран, които са били наши гости, се свързаха с нас и споделиха тяхната идея за експозиция на художничката Весела Кирилова и едно модно ревю, с което не просто красиви модели да покажат изящни тоалети, а с което да се пресъздаде връзката между картините и модата. Сигурен съм, че това ще бъде много повече от един обичаен ивент. Защото Diplomat Plaza създава специални моменти за специални хора“, споделя управителят на хотел Diplomat Plaza – Любен Станев.

Картинa на художничката Весела Кирилова. Фото: Личен архив на Любен Станев

Артистичната проява ще бъде открита от ексклузивния гост професор Любомир Стойков – културолог, изкуствовед, моден и медиен експерт. Ето какво заяви той в навечерието на голямото събитие: „Впечатлен съм от амбицията на Art Fest Diplomat да интегрира културно и естетически историята на костюма, етно модата, музиката и най-модерните послания на стила. Това е начин не само за доставяне на художествена наслада, но и незаменимо средство за духовно обогатяване и подобаващо, и достойно отбелязване на християнския, народен и религиозен празник Цветница. Присъствието и участието на такива изявени артисти, творци и културтрегери като Весела Кирилова, Есил Дюран, Ники Сотиров и Светла Димитрова са обещание и гаранция за стойностно и запомнящо се преживяване. На всички желая успеха, който заслужават!“.

Вечерта  ще продължи със стилна вечеря в ресторант La Plaza и Винарна „При момите“ с изискано меню и много специални моменти. Завършек на незабравимото арт преживяване ще бъде на връх Цветница, когато гостите ще могат да се потопят в атмосферата на емблематичната пещера „Проходна“, по-известна като „Божиите очи“, под звуците на българската гайда.

Art Fest Diplomat. Фото: Личен архив на Любен Станев

Събитието се организира със специалната подкрепа на големия български артист, режисьор и продуцент Ники Сотиров, който ще е водещ, и талантливата певица Есил Дюран, която ще зарадва гостите със своя глас. Образно и емоционално г-н Сотиров изтъкна: „Весела Кирилова и дишането е артистичната осмоза между класиката и модернизма в експозициите  – дишане, което се превръща в един винтидж пърформънс. Като вещ и доказан моден дизайнер, тя разказва историята на всеки един свой костюм от миналия век до наши дни. Във фантазията си чуваме музиката,  картините оживяват, а красивите българки дефилират. Сякаш самата Весела Кирилова ни казва „Пазете душите си от настиване, завивайте ги с мечти!“.

За резервация се обадете на тел.: +359 879 222 457 или пишете на www.diplomatplaza.com.

Галерия

Още от Smart Living